Rekisteriseloste "Pelasta Helsinki vaaleilla" -sivustolla hallinnoitavien henkilötietojen käsittelystä

1. Rekisterinpitäjä ja vastuuhenkilö

Jussi Laine
Email: info (at) pelastahelsinkivaaleilla.fi
Puh. 044 750 4406

2. Rekisterin henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Tiedot kerätään henkilöiltä, jotka ovat ehdolla Helsingissä kuntavaaleissa 2021, ja jotka ovat antaneet suostumuksensa tietojen keräämiselle ja julkaisemiselle vastaamalla sivustoa "Pelasta Helsinki vaaleilla" varten tehtyyn sähköiseen gallup-kyselyyn. Tietojen keräämisen (ja sivuston) tarkoituksena on esitellä helsinkiläisten kuntavaaliehdokkaiden 2021 mielipiteitä ja näkökantoja gallup-kyselyssä esille nostetuista vaaliteemoista koskien Helsingin luonto- ja kulttuurialueita, sekä rakentamista.

Itse sivuston lisäksi kunkin rekisterissä olevan henkilön nimeä, mahdollista kuvaa ja viimeisen gallup-kysymyksen vastausta voidaan hänen suostumuksellaan käyttää Twitter-kanavalla (@pelastahelsinki) tiedottamaan henkilöä koskevan esittelysivun avaamisesta.

Tiedot kerätään ehdokkaiden suostumuksella vain näihin tarkoituksiin, eikä niitä käytetä muihin tarkoituksiin.

3. Rekisterin tietosisältö ja tietolähteet

Sivustolle tietonsa haluavia henkilöitä pyydetään täyttämään erillinen Google Forms -pohjainen gallup-lomake, johon saa linkin joko tilaamalla sen sähköpostiinsa sivuston erillislomakkeella, tai hankkimalla sen tietoonsa muuta kautta.

Jos sivuston käyttäjä (vaaliehdokas) tilaa gallup-kyselyn linkin itselleen sivuston lomakkeella, näitä sähköpostiosoitteita ei kerätä ylös rekisteriin, eikä luovuteta eteenpäin.

Linkin kautta avautuvassa gallup-kyselyssä henkilöltä kysytään pakollisina tietoina nimi, ehdokasnumero (jos numero on julkaistu), asuinpaikka Helsingissä, sekä puolue tai lista, jolla hän on ehdolla vaaleissa. Lisäksi optionaalisina tietoina kysytään henkilön vapaamuotoista esittelytekstiä, kotisivua ja kuvaa.

Näiden jälkeen henkilöltä kysytään hänen kantansa 16 eri gallup-kysymykseen, jotka koskevat Helsingin luonto- ja kulttuurialueiden tulevaisuutta ja näitä aiheita sivuavia muita teemoja. Kukin näistä kysymyksistä on vapaaehtoinen.

4. Tietojen säilytys

Tietoja säilytetään vähintään siihen asti, että kuntavaalit 2021 on pidetty. Tämän jälkeen sivustoa todennäköisesti pidetään auki vielä joitakin kuukausia, mutta se suljetaan (ja tiedot poistetaan) viimeistään vuoden 2021 loppuun mennessä.

Jos henkilö haluaa tietonsa pois sivustolta jo ennen tätä, hänen tulee ottaa yhteyttä rekisterinpitäjään.

5. Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Kaikki henkilön itsestään rekisteriin antamat tiedot julkaistaan sivustolla sellaisenaan, mistä on maininta gallup-lomakkeen alussa. Tämän johdosta sivuston ylläpito ei voi vastata tietojen kulkeutumisesta eteenpäin enää sen jälkeen, kun ne on julkaistu sivustolla.

Erikseen tietoja ei kuitenkaan luovuteta eteenpäin.

6. Rekisterin suojauksen perusteet

Rekisterin tiedot sijaitsevat sivuston käyttämän web-palveluntarjoajan (phz.fi) palvelimilla, eikä niiden hallintaan pääse käsiksi kuin rekisterinpitäjä ja hätätapauksessa web-palveluntarjoajan tekninen henkilöstö. Koska itse gallup-kysely on toteutettu Google Forms -työkalulla, sijaitsevat samat tiedot myös lomaketyökalussa Googlen palvelimilla. Näihin tietoihin on pääsy ainoastaan rekisterinpitäjällä.