Kaupunkiluonnon merkitys

Kysymys ehdokkaalle:

Kuvaile omin sanoin, mitä Helsingin luonto merkitsee sinulle:


Ehdokkaiden vastaukset puolueittain

Anneli Korhonen

Anneli Korhonen
1115
Kannelmäki

Kaupungin sielu ja keuhkot merkitsee minulle Kaikkea.


Luonto hengittää ja tekee kaupungista kaikille anteliaan paikan.


Helsinki on osa luontoa. Hyvä kaupunki tukee ja suojelee sen luontoalueen monimuotoisuutta, johon se on sijoittunut. Helsingillä on vielä hyvät mahdollisuudet maailman luontopääkaupungiksi - ei anneta ahneuden ja piittaamattomuuden tuhota mahdollisuuksiamme.


Maija Hakanen

Maija Hakanen
1109
Pirkkola

Helsingin luonto on minulle jatkuva virkistäytymisen ja ilon lähde. Se antaa minulle myös inspiraatiota etenkin valokuvaharrastukseni osalta.


Matti Laitinen

Matti Laitinen
1118
Vallila

Mä dallaan mielelläni Stadin skuttassa. Plokkaan Keskuspuistossa puolukoita ja sieniä. Stadin rantsuilla on kliffa käydä kundin kanssa metskaamassa. Vallilanlaakso hiekkateineen ja Terijoen salavineen rauhoittaa käppäillessä mieltäni ja synnyttää uusia ajatuksia.


Olen lapsuuteni viettänyt pääasiassa Pakilassa ja Torpparinmäessä ja Keskuspuisto on aina ollut minulle tärkeä luontokohde. Lapsena Välitalontiellä leikittiin päivittäin pienissä lähimetsiköissä. Nuorena samoillessani itsekseni paljon Haltialan metsissä, oli se minulle jollain tapaa jopa pyhä paikka. Kesäisin melon Vantaanjoella.

Kaikki kaupunkiluonto on minulle tärkeää ja minuun sattuu aina, kun jokin metsä, niitty tai muu humuspitoinen maa jyrätään ja päällystetään asfaltilla tai rakennetaan.


Olli Salin

Olli Salin
1128
Hermanni-Vallila

Sekä avoin rakentamaton luonto. metsät ja puistot ovat tärkeintä kaupunkiluontoa, jota tarvitsemme fyysisen, henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin turvaamiseksi myös tuleville sukupolville.


Päivi Hedman

Päivi Hedman
1111
Mellunmäki

Luonto on Helsingin arvokkainta omaisuutta ja ylellisyyttä, josta jokaisen kaupunkilaisen on oikeus päästä nauttimaan.


Yrjö Hakanen

Yrjö Hakanen
1110
Pirkkola

Luonnonläheisyys on Helsingin hieno erityispiirre. Haluan asua kaupungissa, jossa kaikilla on mahdollisuus päästä kävelyetäisyydellä oleviin lähimetsiin, puistoihin tai rannoille.

Jonna Railio

Jonna Railio
1084
Kannelmäki

Ilman sitä en voisi asua Helsingissä.


Santeri Pienimäki

Santeri Pienimäki
1083
Katajanokka

Itselleni lepoa ja hiljaisuutta kiireisen elämän keskellä. Luonnonvaraisille kaupunkieläimille kotia.

Katju Aro

Katju Aro
4
Toukola

Helsingin luonto on Helsingin sydän. Meidän vahvuutemme on rikas ja monimuotoinen luontomme niin metsien kuin niittyjen, rakennettujen puistoympäristöjen kuin vesistöjen osalta.


Lauri Alhojärvi

Lauri Alhojärvi
2
Kontula - Vesala

Toimiessani Helsingin ympäristölautakunnan jäsenenä vuosina 2009-12 kiinnitin erityistä huomiota hiljaisten alueiden säilyttämiseen. Ihmisten hyvinvoinnin lisäksi meidän tulee ottaa huomioon kaupunkimme muut asukkaat; kasvit, käävät ja eläimet. Myös ilmastonmuutoksen torjuminen edellyttää viheralueiden säilyttämistä.

Anna Karhumaa

Anna Karhumaa
52
Alppikylä

Helsingissä on parasta se, että täällä on urbaani vireys ja hyvinvointia lisäävä vihreys rinta rinnan, jokaisen asukkaan ulottuvilla. Minä lenkkeilen (ja talvella hiihdän) harva se ilta Malmin kentän ympäristössä, metsäretkeilen Keskuspuistossa ja Kivikon metsissä ja kesällä nautin vehreästä merellisestä Helsingistä Suomenlahden rannoilla. Haluan, että jokaisella helsinkiläisellä on oikeus lähiluontoon!


Metsissä kuljeskelu on minulle tärkeä tapa maadoittaa omaa arkea ja tuulettaa ajatuksia, luonto tarjoaa vahvoja esteettisiä kokemuksia. Vuodenaikojen vaihtumista on ihanaa seurata ja lintujen ja pikkueläimien puuhastelua on hauskaa pysähtyä välillä seuraamaan. Ei luonto toki pelkkää mielenrauhaa tarjoa, viimeksi jouduin todistamaan haukan suorittamaa harakanpesän ryöstöä.


Riitta Korhonen

Riitta Korhonen
59
Eko-Viikki

Helsingin luonto on minulle runsauden sarvi ja elinehto, terveyden ja kunnon ylläpitäjä, levähdyspaikka, kun väsyttää, elämyspaikka säiden vaihtuessa kylmästä lämpimään ja pimeästä valoisaan ja värien vaihtuessa kevään heleästä vihreästä, kukkivaan upeaan kesään ja syksyn ruskaan sekä talven valkeaan loskaa unohtamatta. Jokainen päivä luonnossa on elämys!


Vesa Koskela

Vesa Koskela
60
Pihlajisto

- Vuodesta 1988 lähtien olen asunut Pihlajamäessä ja Pihlajistossa, joten luonnollisesti eniten retkeilen Viikki-Vanhankaupunginlahden alueelle, jonne pääsen kätevästi kotoani kävellen.

- Valokuvaan, kävelen ja lenkkeilen mieluummin luonnossa kuin rakennetussa kaupunkiympäristössä, mutta Helsingissä oman mielenkiintonsa tuo myös se, että monilla alueilla kaupunkiympäristö ja ihminen on täällä pakostakin osa luontoa.

- Helsingissä lähiluonnon säilyttäminen on hyvin tärkeää, sillä monesti se on niin lapsille kuin ikäihmisillekin se ainoa luonto, johon se päivittäin pääsevät.


Ville Hurmalainen

Ville Hurmalainen
46
Jätkäsaari

Ihan välttämätöntä - en omista autoa, joten virkistäytymispaikka on oltava lähellä.

Anu Puustinen

Anu Puustinen
336
Pohjois-Haaga

Asun aivan keskuspuiston vieressa Pohjois-Haagassa. En voi kuvitella tilannetta, jossa en pääsisi omalta kotiovelta luontoon näin nopeasti. Nautin suunnattomasti Helsingin merellisestä ympäristöstä, sekä kaikesta luonnosta lähellä.


Arja Karhuvaara

Arja Karhuvaara
286
Ullanlinna

Kaiken viihtyvyyden, puhtauden ja hyvinvoinnin perusta, josta toivon katoavan sitä pilaava melulähteiden äänihäirintä. Viimeisin ilmastointilaitteiden järkyttävä yhteismelu asuinalueilla, yökaudet pauhaavat bassot bilealueilla jne. Ikkunat pitää voida pitää auki kesäöinä ydinkaupungissakin. Linnut, tuuli ja aallot kuuluvat Helsinkiin.


Heimo Laaksonen

Heimo Laaksonen
298
Viikinmäki

Asumisen ja luonnon välinen tasapaino on tärkeä viihtyisyystekijä, joka tarjoaa myös monimuotoisia liikuntamahdollisuuksia.


Jaakko Haataja

Jaakko Haataja
262
Vartioharju

Helsingin luonto merkitsee minulle Suomen mittakaavassa ainutlaatuista meren, puistojen ja rakennetun ympäristön yhdistelmää.


Jarmo Kelo

Jarmo Kelo
288
Jollas

Itselleni lähiluonnon merkitys on erittäin suuri. Siksi tykkään samoilla luonnossa ja oma rauhoittumispaikkani onkin lähimetsien lisäksi Lapin kauniin luonnon helmassa niin mökkeillen, veneillen kuin patikoiden.


Mikael Pälvi

Mikael Pälvi
337
Kulosaari

Ympäristön hyvinvointi on myös ihmisten asuin- ja elinympäristöjen hyvinvointia. Vaikka ilmastonmuutos on globaali kysymys, niin konkreettiset teot tehdään usein paikallisesti kunnissa ja kaupungeissa. Helsingin luonnon tulee säilyä puhtaana ja monimuotoisena tuleville sukupolville. Tämä vaatii kehittämistä ja muutosta!

Lähiluonto ja viheralueet tulee olla siistit ja niitä tulee olla riittävästi. Pienikin metsä keskellä asuinaluetta ilahduttaa niin isoja kuin pieniä ulkoilijoita, puhumattakaan lemmikeistämme. Jokaisella tulisi olla mahdollisuus päästä helposti lähimetsään tai viheralueelle hengähtämään. Helsinkiin kuuluu myös luonto ja tämän asukit!

Ympäristön siisteys ja turvallisuus ovat tärkeässä asemassa Helsingissä. Yleisen viihtyvyyden kasvu lisää helsinkiläisten hyvinvointia, joka vähentää myös terveydenhuollon kuormitusta. Kaupungin viihtyvyys lisää turvallisuutta, koska ulkona on enemmän ihmisiä sekä lasten ja koiranulkoiluttajien turvallisuus kasvaa.


Mirita Saxberg

Mirita Saxberg
349
Laajasalo

Minun Helsinkini on keskustan laitamia, kodin ohi juoksevia eläimiä ja pienten kylien kaltaisia yhteisöllisiä asuinalueita, jotka ovat harvaan rakennettuja. Saan elinvoimani metsistä ja viihdyn lasten kanssa luonnon puistoissa ja kalliorannoilla.

Arvostan läheltä lähteviä kasvillisuuden keskellä kulkevia lenkkipolkuja, joilla liikkujan ympäröi luonnon rauha.


Pertti Sivonen

Pertti Sivonen
354
Sörnäinen

Helsinki on merellinen kaupunki, jossa on paljon puistoja. Tämä takaa kaikille kaupunkilaisille mahdollisuuden retkeilyyn ja ulkoiluun.


Perttu Hillman

Perttu Hillman
273
Lauttasaari

Olen asunut useissa kaupunginosissa ja niin Alppilassa kuin Lauttasaaressakin lähiluonto on ollut kaikki kaikessa.


Stadin merellinen luonto on tärkein kotikaupungissani. Siksi asumme Lauttasaaressa.


Tuomo Luoma

Tuomo Luoma
300
Katajanokka

Luonto on henkireikä pois stressin ja betonin keskeltä ihmiselle luontaiseen ympäristöön.

Anneli Louneva

Anneli Louneva
1013
Länsi-Pasila

Se on parasta Helsinkiä.


Anne Vuori

Anne Vuori
1060
Torpparinmäki

Vapautta, rentoutumista, hengittämistä


Anneli Lehtonen

Anneli Lehtonen
1010
Pohjois-Helsinki

Latauspaikka ja virkistymisen ja mieluisan liikunnan mahdollistava


Arto Haatanen

Arto Haatanen
972
Käpylä

Luonto kuuluu kaikille hyväolla viheralueita ja suojelua


Asko Korhonen

Asko Korhonen
996
Tapulikaupunki

Alueita joihin voi mennä perheen ja ystävien kanssa virkistäytymään


Camilla Rissa

Camilla Rissa
1040
Länsi-Helsinki

Lähiluonto on tutkimusten mukaan kaikkein tärkein asukkaiden viihtyvyystekijä.


Harri Vuorinen

Harri Vuorinen
1061
Torpparinmäki

Ilman Helsingin luontoa asuisimme muualla.


Janne Sironen

Janne Sironen
1048
Malminkartano

(Ehdokas ei vastannut kysymykseen.)


Jeremias Räihä

Jeremias Räihä
1044
Pihlajisto

Pienen maalaiskunnan kasvattina olen todella iloinen Helsingin luonnosta. Se on auttanut minua jaksamaan elämässäni ja antanut aihetta iloita arjessa ja juhlassa.


Suurkaupungissakin tarvitaan luontoa!


Ei rakenneta koko kaupunkia tiiviiksi.


Lauri Mustonen

Lauri Mustonen
1027
Itä-helsinki

Itse kasvoin Itä-Hki 1970 luvulls ja paras lapsuudenmuisto on, että tein evääy, odotin että isäni (joka rakasti luontoa) tulee töistä.

Väsyneenä lähdettiin retkeilemään Laajasalon metsään ja se oli hyvää ja rauhallista aikaa...


Liisa Haakana

Liisa Haakana
971
Pohjois-Meilahti

Elinehto Helsingissä asumiseen.


Marja Elomaa

Marja Elomaa
969
Etelä-Vuosaari

Luonto on ollut innoituksenlähde täällä asuessani, ihanat rannat, jotka ovat kuin ulkosaariston luontoa Kallahden kärjessä, upeaa, aurinkoa on saanut siellä ottaa ja valmistaa saarnoja seurakuntaa varten hyvin siunattuna.. nykyisin liikun vähemmän, mutta olen mainostanut Vuosaarta ihan parhaana luontonsa takia.

Kiitollisenä linturikkaudesta, konsertit ovat ilmaisia. Pääsky on jo tullut taas.


Martti Issakainen

Martti Issakainen
984
Munkkivuori

Metsänhoitajana ja luontoihmisenä Helsingin luonto merkitse minulle tosi paljon. Rikas metsäluonto: puut, kasvit, kalliot, suot, niityt, meren rantoineen eläimineen ja lintuineen luovat fantastiset mahdollisuudet uusiin ja virkistäviin kokemuksiin.

Munkin seutu on tästä erinomainen esimerkki. Kattava ja laaja pyörä - ja kävelytieerkosta tuo kaikki nämä lähelle ihmistä.


Merja Åkerman

Merja Åkerman
1064
Arabianranta

Ihania viheralueita ja meren virkistävä läheisyys saarineen ja luotoineen.


Mervi Juurinen

Mervi Juurinen
987
Itä-Pakila

Rauhaa ja hiljaisuutta... Tuoksuja ja vuodenaikojen vaihtelua. Ilman luontoa emme ole mitään.


Mika Ebeling

Mika Ebeling
963
Maununneva

Suuri osa liikunnastani tapahtuu Keskuspuistossa. Miellyttävän sään aikana myös pyöräily Keskuspuistossa ja muutenkin luonnossa tuo iloa. Luonnossa näen Luojani käden jäljen.


Se merkitsee minulle paljon. Saan luonnosta voimaa psyykkisesti ja fyysisesti. Ajatus kirkastuu ja tulen hyvälle tuulelle kun kävelen hiljaisessa metsässä tuulen huminassa ja lintujen laulua kuunnellen.


Tärkeä asia.


lisää viihtyvyyttä, luontosuhde on tärkeä


Pentti Helin

Pentti Helin
980
Kannelmäki

Rauhaa, virkistäytymistä ja kauneutta.


Pentti Mattila

Pentti Mattila
1024
Vuosaari

Luonto on hyvin tärkeä asia minulle, jossa liikun päivittäin.


Petri Stålfors

Petri Stålfors
1052
Puistola

Luonto ja liikkuminen ovat Helsinkiläisille yksi henkireikä monenlaiseen hyvinvointiin.


Minulla on kesämökki vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueella ja päivittäin tulee kuljettua keskuspuiston läpi duunista himaan.


Ritva Sopanen

Ritva Sopanen
1049
Malminkartano

Luonto on tosi tärkeää mielenrauhan säilymiselle ja rentoutumiselle. Luonnosta saa voimaa arkeen ja stressiin.

Luontoa pitää kunnioittaa ja säästää sitä ihmisten iloksi ja eläinten monimuotoisuuden säilymisen kannalta ja kasvien myös.


Sari Kumin

Sari Kumin
999
Vuosaari

Luonto merkitsee minulle kauneutta, virkistäytymistä ja mielen hyvinvointia. Luonto mahdollistaa myös fyysisestä kunnosta huolehtimisen. En liioittele jos sanon, että se on yksi elämäni tärkeimmistä asioista.


Helsinki voi olla tulevaisuuden kaupunki vain, jos se on puistojen ja suojeltavien luontokohteiden monimuotoinen asumisympäristö. Vuodenajat, ulkoilu ja satunnaisen peuran tai rusakon tapaaminen ovat tärkeitä asioita vapaa-ajassani.


Tiina Parkkinen

Tiina Parkkinen
1033
Käpylä

Yksi elintärkeistä asioista on yhteys luontoon sen koko monipuolisuudessa. Rakastan merenrantoja, metsiä, niittyjä ja ilmassa liitäviä lintuja ym.


Tuomas Koivisto

Tuomas Koivisto
992
Vuosaari

Luonnolla on täysin erityinen vaikutus ihmismieleen, ja sitä ei voi oikeastaan verrata mihinkään muuhun. Luonto saa sinut hyvälle tuulelle, ja saa hyviä ajatuksia virtaamaan päässäsi, ja mielikuvituksen laukkaamaan.

Myös mieli saa täysin levätä, ja kaikki kaupungin stressi on mahdollista jättää taakseen luonnossa liikkuessa. Se jos mikä on etu, jonka takia kannattaa lähteä luontoon.


Tuulikki Tepora

Tuulikki Tepora
1056
Pihlajamäki

Helsinki, Suomen pääkaupunki, voi olla hyvä esimerkki suurkaupungista, jossa puistot, metsät, niityt ja viheralueet tasapainottavat kaupunkimiljöötä ja antavat mahdollisuuden kokea luontoa, oppia tuntemaan lajien monipuolisuutta ja virkistyä.


Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet luonnon kiistattomat hyödyt ihmisen hyvinvoinnille. Luonnossa liikkumisella on osoitettu olevan lukuisia hyötyjä sekä fyysiselle terveydelle että mielenterveydelle.

Erityisen tärkeää on helposti saavutettava lähiluonto.


Paljon, sillä kaikki luonto on arvokasta. Siinä myös päivittäin elän ja siksipä haluan pitää siitä huolta.

Heikki Airola

Heikki Airola
374
Vuosaari

Syntyperäisenä Helsinkiläisenä toivon että luonto säilyy Helsingissä tärkeänä viihtyvyyden lisääjänä myös tulevaisuudessa.


Joona Mäntynen

Joona Mäntynen
443
Kannelmäki

Lähiluonto on pääkaupungin vetonaula ja säilyttämällä elinvoimaisen kaupunkiluonnon voi Helsinki näyttää mallia myös muille Suomen kaupungeille.


Juhani Strandén

Juhani Strandén
481
Kannelmäki

Virkistäytymistä ja rauhaa.


Jussi Jalkanen

Jussi Jalkanen
399
Pohjois-Haaga

Minulle luonto on tärkeä henkireikä


Kimmo Kuusiranta

Kimmo Kuusiranta
425
Etelä-Helsinki

Helsingin luonto on ollut pienestä pitäen tärkeä minulle. Olen lapsuuteni kesät viettänyt Kivinokassa, ja nuoruuteni asunut Malmin kentän vierellä.

Luontoon pitää päästä säännöllisesti. Luonto pitää ihmisistä huolta.


Ei yhtikäs mitään. Kun haluan nähdä luontoa, menen maalle. Yksityisautolla. Takakontti täynnä kaljaa ja pyssyjä.


Marko Ekqvist

Marko Ekqvist
378
Malminkartano

Helsingin luonto merkitsee minulle rauhoittumispaikkoja kiireen keskellä. Usein parhaimmat ideat ja kirjoitusaiheet saankin luonnossa liikkuessani. Helsingin lukuisat saaret ja ranta-alueet ovat upeinta Helsinkiä.


Marleena Isomaa

Marleena Isomaa
398
Kallio/Laajasalo

En voisi elää kaupungissa missä ei olisi luontoa.


Marko Hamilo

Marko Hamilo
388
Lauttasaari

Koko pääkaupunkiseudun luonto on hienompi kuin muun Suomen yhteensä! Linturetkikohteita on paljon ja merellä voi rantautua kajakilla pikku luodoille nuotiolle.


Niko Laitinen

Niko Laitinen
428
Suutarila

On tärkeää päästä lähiluontoon ulkoilemaan vaivattomasti. Tämä omalla kohdalla on tehokas stressin poistaja.


Päivi Hönö

Päivi Hönö
395
Lauttasaari

Luonto on ihmisen terveyden ja elinvoimaisuuden lähde. Lähiluonto kuuluu jokaiselle, myös suurissa kaupungeissa.


Sami Salonen

Sami Salonen
472
Jätkäsaari

Saan luonnosta henkistä ja fyysistä hyvinvointia.


Samuli Voutila

Samuli Voutila
495
Vuosaari

Helsingin luonto on minulle henkireikä. Liikun paljon perheeni kanssa lähiluonnossa ja on mahtavaa, kun saan koiran kanssa aamulla kävellä aamulenkin luonnonsuojelualuueella merellistä Helsinkiä ihailen.

Haluan säilyttää ja vaalia näitä uniikkeja luontokohteita myös jälkipolville.


Teppo Marttinen

Teppo Marttinen
438
Kulosaari

Pääkaupunki ei tarvitse kovin paljon luontokohteita. Ei tarvitse mennä kovin kauas Helsingistä, jotta löytää upeita luontokohteita.


Toni Randén

Toni Randén
457
Töölö

Toivon Helsingin säilyvän kaupunkina, jossa lähiluonto on jokaisen asukkaan saavutettavissa. Myös tulevaisuudessa.

Esa Lehtopuro

Esa Lehtopuro
182
Sörnäinen

Esteettisiä arvoja, rauhoittumista ja puhdasta ilmaa


Hanna Varis

Hanna Varis
235
Viikinmäki

Liikun päivittäin Helsingin puistoissa koirani kanssa. Minulle on tärkeää, että asun vehreässä ympäristössä ja että pääsen kotoani helposti luontoon. Käy paljon koirapuistossa ja liikun perheen kanssa eri luontokohteissa.


Luonto on oleellinen osa minua. Olen tavalla tai toisella, yleensä meloen luonnon kanssa tekemisisää joka viikko.


Jani-Pekka Leino

Jani-Pekka Leino
183
Pohjois-Haaga

Luontoon meneminen saa hyvälle tuulelle, se antaa paljon voimaa, ja pistää ajattelun liikkeelle (mieli kirkastuu). Myöskin luonto ja meri pistää mieleni lepäämään, jolloin myöskin stressi on mahdollista jättää taakseen. Se jos mikä on etu, kun oma lähimetsä on vain 2 minuutin kävelyn päässä.


Lauri Muranen

Lauri Muranen
192
Laajasalo

Liikun Laajasalon metsissä päivittäin ja kesäisin veneilen Helsingin saaristossa. Helsinki on osin luontonsa ansiosta yksi kauneimpia tuntemiani kaupunkeja. Ei tehdä siitä liian kallista asua esim pienituloisille.


Luonto on erityisesti hengähdyspaikka vilkkaan urbaanielämän keskellä. Keväistä luonnon heräämistä on myös mukavaa seurata.

Vaikka olen kotoisin maalta, vasta nyt kotipihallani Laajasalossa olen nähnyt muun muassa supikoiran ja kärpän.

Luonto kuuluu kaupunkiin.


Panu Heikkinen

Panu Heikkinen
142
Östersundom

Rauhaa ja rentoutumista. Pienet puistikot ovat kaupungin levähdys- ja virkistykeitaita. Ilman niitä kaupungin melskeessä ja betonin ympäröimänä tulee hulluksi. Uskon, että rakennettu ympäristö ja luonto saadaan sovitettua Helsingissä yhteen siten, että kenenkään kotiovelta ei ole kuin korkeintaan muutaman minuutin matka lähimpään puistoon ja kaikissa kaupunginosissa on myös mahdollista nauttia luonnosta.


Pentti Arajärvi

Pentti Arajärvi
124
Hakaniemi

Runebergin sanoin, Cajanderin suomennoksena: Ei laaksoa, ei kukkulaa, ei vettä, rantaa rakkaampaa … Alkuperäisesti: Ej lyfts en höjd mot himlens rand, ej sänks en dal, ej sköljs en strand, mer älskad än vår bygd i nord


Pirjo Kivistö

Pirjo Kivistö
171
Pitäjänmäki

Asun omakotialueella, jossa on isot tontit. Ympärillä olevat metsiköt ovat osin myrskyjen ja osin rakentamisen myötä vähentyneet. Kävelen lähes joka päivä Mätäjoen rantaa. Luonto merkitsee paljon.


Risto Kolanen

Risto Kolanen
172
Lauttasaari

Luonto luo mielenrauhaa, kun ihminen kulkee siellä. Eri eläimet, kasvit ja puut ovat tärkeitä elämän jatkumisen kannalta.


Sinikka Vepsä

Sinikka Vepsä
237
Puistola

Olen asunut Helsingissä monissa paikoissa. Lapsena asuin Sipoonkadulla tuolloin Alppilan kalliot ympäristöineen olivat tärkeitä. Ankkapuistossa kävin äitini ja veljieni kanssa syöttämässä sorsia. Keskuspuiston laidalla olen asunut Länsi-Pasilassa. Rakastin siellä koiran kanssa lenkkelilyä ja talvisin hiihtoa. Kesäisin kävin Rajasaaressa olevassa koirapuistossa uittamassa koiraani. Poljin työmatkat Keskuspuiston läpi Länsi-Pasilasta Tapiolan Lääkärisemalle.

Suomenlinna on ihana retkikohde kesäisin. Merentuoksu ja uiminen meressä on minulle tärkeää. 28 vuotta olen asunut Puistolassa Malmin lentokentän vieressä. Useamman kerran viikossa kierrän noin 6 km lenkin jalkaisin tai talvella hiihdän. Longinojan kosteikot ovat ihanan hämyisiä levähdyspaikkoja.

Puistola Seura ry järjestää vuosittain Helsinkipäivänä olevan 12.6 Satakielikierroksen . Lähtöaika on klo 22.00 ornitologin opastuksellsa on ollut mahtavaa opetella tunnistamaan eri lintujen lauluääniä. Olen osallistunut kierrokselle yhteensä 10 kertaa. Tosin viime vuonna kierros järjestettiin virtuaalisesti muutaman henkilön voimin. Toivottavasti ensi kuussa voisi isompi porukka osallistua jo perinteiselle kierrokselle.

Luonto merkitsee minulle todella paljon. Liikkuminen lähiluonnossa virkistää, rauhoittaa ja antaa voimia.


Timo Kalema

Timo Kalema
161
Munkkiniemi

Kävelen, lenkkeilen ja joskus hiihdän ja pyöräilen. Erityisesti meri ja merenrannat ovat minulle tärkeitä.

Jarmo Kalpio

Jarmo Kalpio
1072
Itäkeskus

Kyllä se on EHDOTTAMASTI säilyttämisen arvoista.


Juuso Juntunen

Juuso Juntunen
1070
Vanhakaupunki

Helsingin luonto merkitsee minulle rauhaa kaupungin arjesta, puhtautta, historiallisuutta sekä luonto ystävällistä isänmaallisuutta.


Kaisa Järvi

Kaisa Järvi
1071
Konala

Linnunlaulu aamulla virkistää mieltä.


Tiina Ahva

Tiina Ahva
1065
Haaga

Ajattelen itseäni luontokonservatiivina: haluan säilyttää suomalaista luontoa myös suurkaupungin keskellä muistuttamaan meitä juuristamme ja siitä, mikä on tärkeää. Helsingin luonto on itselleni rakas ja tärkeä henkireikä hektisen arjen ja koronakriisin keskellä.

Luonto rauhoittaa, rentouttaa ja virkistää. Tahdon kaikille mahdollisuuden helposti saavutettavaan lähiluontoon, se on niin merkittävä elämänlaatua parantava tekijä.


Toni Ahva

Toni Ahva
1067
Haaga

(Ehdokas ei vastannut kysymykseen.)

Minulle on tärkeätä, että vaikka asun kerrostalossa niin näen luontoa, kun katson ulos ikkunasta. Kuulen myös linnunlaulua ja aamulenkillä pitää olla luonnon raikas tuoksu.


Antonia Bäckman

Antonia Bäckman
654
Ullanlinna

korvaamaton


Björn Månsson

Björn Månsson
716
Tapanila

Itse olen etuoikeutettu, kun asun Tapanilassa, jossa luonto on kaikkiin suuntiin lähellä. Toivoisin kaikille samaa, puita ja muuta kasvillisuutta lisäämällä kerrostalojenkin väliin. Helsinki on luonnonläheinen kaupunki, ja sitä pitää vaalia! Viheralueille ei pidä rakentaa.


Emma Ringbom

Emma Ringbom
729
Taka-Töölö

Helsingin luonto on minulle äärimmäisen tärkeä. Minut, mieheni ja corgimme näkee usein kuljeskelemassa Seurasaaressa tai keskuspuistossa, tai seikkailemassa Helsingin saaristossa.

Helsingin luonto on osa jokapäiväistä elämäämme. Ilman luontoa Helsinki ei enää olisi sama kaupunki. Jos tuhoamme Helsingin luonnon, tuhoamme Helsingin.


Juliane Fuchs

Juliane Fuchs
662
Töölö

It makes Helsinki to a liveable City and is an important part of Helsinki's unique identity. Green areas that are still more or less "real" forests can't be found in any other European capital - this has to be protected. At the same time we need more residential areas and more space - but I don't think we have reached a point yet where we might even consider reducing green areas - there is a lot of unused space which would be a uch better option than the parks and green areas.


Helsingin luonto on kaupunkilaisille ja myös minulle henkilökohtaisesti voiman ja hyvinvoinnin lähde. Saavutettavissa olevat viheralueet edistävät todistetusti mielenterveyttä.


(Ehdokas ei vastannut kysymykseen.)


Satu Roberg

Satu Roberg
730
Munkkiniemi

(Ehdokas ei vastannut kysymykseen.)


Luonnonläheisyys ja luonnossa liikkuminen on minulle kuin terapiaa. Todistetusti monet hyötyy siitä muutoinkin.

Fatma Yasa

Fatma Yasa
636
Pohjois-Haaga

Se on meille kaikille ja jälkipolville tärkeä ja korvaamaton emmekä voi tuhota sitä lyhytnäköisesti.


Henrik Nyholm

Henrik Nyholm
587
Herttoniemi

Henkireikä ja sen suojeleminen on sivistyksen mittari.


Ilkka Salonen

Ilkka Salonen
607
Kaarela

Kaupunkiluonto merkitsee henkistä hyvinvointia. Nykyrakentaminen masentaa. Saa sen kuvan, että aluearkkitehti ei ole käynyt itse paikalla.


Irja Remekselä

Irja Remekselä
599
Suutarila

Mahdollisuutta ulkoiluun vihreässä ympäristössä. Lasten mahdollisuutta olla kosketuksessa luontoon ja saada sitä kautta myös liikuntaa. Luontosaarekkeet huolehtivat myös hengitysilmamme laadusta.


Jakov Gerchman

Jakov Gerchman
525
Katajanokka

Helsingin luonto merkitsee minulle henkilökohtaisesti ulkoilumahdollisuuksia. Minulle merkitsee paljon myös se, että se tarjoaa mahdollisuuksia lukuisille eliölajeille.


Laura Lintula

Laura Lintula
569
Vallila

Olen kotoisin metsän reunasta, kirjaimellisesti. Lapsuudenkotini takapihalta alkoi ikimetsä, jossa vietin käytännössä kaiken vapaa-aikani. Nyt kaupunkilaisena perheeni lyö vetoa siitä, kuinka kauan kestän olla sisätiloissa, ennenkuin minun on pakko päästä ulos. Voittaja on yleensä lyhimmän ajan veikannut.

Helsingin luonto on minulle elinehto ja asuinalueeni valinnassa painotin luontoon lähtemisen helppoutta. Käyn virkistämässä mieltäni niin pyöräillen kuin kävellenkin ja yritän etsiä uusia paikkoja, joita en ole vielä kokenut. Helsingin kaupunkiluonto on vetovoimatekijä ja sen säilyttäminen tulee olla kaiken päätöksenteon keskiössä.


Outi Alanen

Outi Alanen
515
Ullanlinna

Helsingin luonto on voiman, jaksamisen ja lohdutuksen tärkein voimavara.


Riina Simonen

Riina Simonen
610
Eko-Viikki

Kävelen lähiluonnossa lähes päivättäin: täällä Viikissä se on helppoa! Erityisesti Hallainvuori on minulle tärkeä, koska se on niin lähellä. Liikenteen meteli häiritsee minua tosi paljon ja on surullista, ettei Helsingistä ole helppoa löytää edes kohtalaisen hiljaista äänimaisemaa helposti. Hallainvuorellekin kuuluu ikävästi liikenteen meteli. Minun täytyy aika ajoin päästä oikeaan hiljaisuuteen eli pois Helsingistä, esimerkiksi Sipoonkorpeen ja Meikoon.


Sami Heikkinen

Sami Heikkinen
535
Mellunmäki

Luonnon läheisyydellä on suuri merkitys arkielämässä. Luonto tuo tasapainoa kiireiseen kaupunkielämään. Lähialueen luontopoluilla voi hyvin rentoutua.


Luonto merkitsee minulle kokonaisuudessaan hyvin paljon. Luontokysymykseen on tärkeä sisällyttää myös luonnonvaraisten eläinten hyvinvointi. Luontoarvoissa on tärkeä ottaa huomioon luonnon monimuotoisuus kokonaisuutena: kasvit, puut, vesistöt ja eläinlajit. Luonto on olennainen osa Helsinkiä.


Samuel Adouchief

Samuel Adouchief
513
Suomenlinna

Luonto ylipäätään on tärkeä itseisarvoisesti, mutta nään myös sen yhteiskunnallisen virkistyksellisen, terapeuttis-hoidollisen, opetuksellisen ja työtehojakin parantavan vaikutuksen. Minulle lähiluonto tai edes kasvillisuuden rippeiden säilyminen osana kaupunkia ja arkiympäristöämme on keskeinen edistettävä asia.


Santtu Salmela

Santtu Salmela
606
Myllypuro

Luonto merkitsee kaikkea. Me ihmiset olemme osa luontoa, ja koko elämämme perustuu luontoon. Luonnon hyvinvointi on ihmisen hyvinvointia.


Seppo Paakkinen

Seppo Paakkinen
588
Itä-Helsinki

Olen itse asunut Helsingissä lähellä luontoa ja kulttuurikohteissa, kuten Suomenlinnassa ja Ramsinniemessä (ennen rakentamista). Helsingin luontokohteet on minulle hyvin tuttuja eikä useinkaan ihmiset tiedä, että luontoalueita pitkin pystyy esim. Kontulasta pyöräilemään Konalaan ja matkan aikana ei tarvitse kun ylittää muutaman kerran autotie!

Olen vaikuttanut Vartiosaaressa useita vuosia ja Vartiosaari on hyvä esimerkki paikasta, jonka luonto ja rakennuskantaa kaupunki ei ole arvostanut. Vartiosaari ja lukuisat muut kohteet ovat kaupunkilaisten henkireikä - lähellä sinua on useita arvokkaita luontokohteita.

Tervetuloa tutustumaan esim. Vartiosaaren luontoon ja huviloihin ja se onnistuu myös ottamalla minuun yhteyttä.

Helsingin luonto on minulle äärimmäisen rakas. Olen kasvanut Keskuspuiston varrella ja vietän kaupunkiluonnossa aikaa lähes päivittäin ulkoillen ja usein lintuja havainnoiden. Luonnonläheisyys on Helsingin erityispiirre ja sitä tulee vaalia. Luonto on minulle tärkeä niin virkistysalueena kuin myös laajemmassa mittakaavassa osana globaalia luonnon monimuotoisuutta, joka on tällä hetkellä uhattuna.


Dolf Assmann

Dolf Assmann
774
Tapanila

Olen ollut 50 vuotta aktiivi luonto- ja lintuharrastaja ja olen ylpeä siitä, että kotikaupunkini on säilynyt niin vehreänä ja että täällä on säilynyt niin paljon hienoja luontokohteita. Helsingissä pesii noin 150 lintulajia ja voisimme tehdä siitä Euroopan lintupääkaupungin. Olen kirjoittanut aiheesta blogin https://ehdokkaat.vihreat.fi/dolf.assmann/2021/03/29/helsingista-euroopan-lintupaakaupunki/

Paitsi hyvinvointi- ja virkistysarvoa, luonnolla on ihmisestä riippumaton itseisarvo ja ilmastokriisin torjuminen ja elonkirjon suojelu ovat aikamme suuria kysymyksiä. Niiden eteen voidaan tehdä paljon myös kuntatasolla.


Karla Loppi

Karla Loppi
832
Kallio

Luonto missä tahansa on elinehto, usein ihmisen itsekkyyden uhri ja ainainen väistyjä, jota haluan auttaa säilymään ja kukoistamaan. Helsingissä luonto merkitsee minulle toivoa: täälläkin, kuitenkin! Ja motivaatiota politiikkaan.


Leo Stranius

Leo Stranius
870
Käpylä

Lähden siitä, että luonnolla on ihmisestä riippumaton itseisarvo eikä meidän tulisi heikentää luonnon monimuotoisuutta ilmastokriisin ja luontokadon aikakaudella enää lainkaan. Luonnon itseisarvon lisäksi luonnolla on minulle ja perheelleni sekä lähes kaikille Helsinkiläisille tietysti myös hyvinvointi- ja virkistysarvoa.


Terhi Ainiala

Terhi Ainiala
767
Länsi-Pakila

Helsingin luonto on hyvinvointini ja oman helsinkiläisen identiteettini keskeinen kulmakivi.


Tuomas Rantanen

Tuomas Rantanen
858
Roihuvuori

Olen entinen Luonto-Liiton pääsihteeri joten se merkitsee minulle oman virkistäytymisen ohella myös keskeistä yhteiskunnallista arvoa, jonka eteen pitää tehdä poliittista työtä. Toki iso haaste Helsingin luonnon suojelussa liittyy siihen, että sitä joutuu sovittamaan moniin muihin tärkeisiin asioihin, ei vähiten laajempoiin luonto- ja ympäristövaikutuksiin. Helsingin luonto ei ole tyhjiössä vaan silläkin on väliä mitä kuntarajan toisella puolella tapahtuu.

Anna Arima

Anna Arima
1132
Maununneva

Se on kaikki kaikessa. Tärkein asia heti työmahdollisuuksien jälkeen.


Aulikki Ristoja

Aulikki Ristoja
1141
Puistola

Paljasjalkaisena helsinkiläisenä kaipaan kaupunkiluonnon oheen sellaista metsäistä lähiluontoa, jota on mahdollista säilyttää. Puistomaiset paikat ovat hienoja virkistymis- ja pysähtymispaikkoja. Monet saaret, joihin rannikolta on hyvät lauttayhteydet ovat myös arvokkaita kohteita, joita tulee voida pitää avoinna asukkaiden rauhallisille retkille.


Chrisse Candolin

Chrisse Candolin
1133
Laajasalo

KAIKKEA. ELÄMÄÄ.


Daniel Csorba

Daniel Csorba
1135
Pajamäki

Terveyttä


Eija Korpelainen

Eija Korpelainen
1138
Pajamäki

Olen lähimetsäaddikti. Tarvitsen päivittäisen luontoannokseni, ja länkytys "kun tiivistetään niin luontoa kyllä säilyy jossain muualla" ärsyttää minua. Kukaan ei ole vielä osannut kertoa minulle missä tämä "muualla" on ja miten esim. lapset ja vanhukset pääsevät sinne helposti.

Muutin Helsinkiin asuttuani ympäri maailmaa suurissa kaupungeissa, ja rakastuin Helsinkiin nimenomaan lähiluonnon vuoksi.


Heidi Valo

Heidi Valo
1159
Taka-Töölö

Kuljen päivittäin useita tunteja asuinalueeni lähiluonnossa, sekä Keskuspuistossa, muissa puistoissa ja rannoilla. En pystyisi elämään ilman Helsingin luontoa, siksi olen valinnut asuinpaikkani niin, että luontoa on paljon lähellä.


Inka Ritvanen

Inka Ritvanen
1152
Roihuvuori

Helsingissä on onneksi vielä todella paljon arvokasta luontoa. Jotkut alueet ovat ainutlaatuisia koko maan tai planeetan kannalta (mm. Vartiosaari, Vanhankaupunginlahti, Kallvikin ruovikko jne.) Rakastan kaikkia näitä ja lukemattomia muita alueita ja minulle on tärkeää olla luonnontilaisessa ympäristössä (esimerkiksi pimeässä, valosaasteettomilla luonnontilaisilla alueilla).

Pyrin kaikessa toiminnassani ottamaan luonnon huomioon, esim. ruokavaliossa, liikkumisessa, kulutuksessa. Arkisin kerään monesti roskia lenkeilläni (kerran siivosin kaljakellunnan jäljet).


Luonto on Helsingille sen ominainen osa, joka on määrittää elämäämme kaupunkilaisina


Mika Välipirtti

Mika Välipirtti
1160
Arabianranta

Olennainen osa elämääni ja kaupunkia.


Milla Tuormaa

Milla Tuormaa
1158
Torpparinmäki

Lohdutusta, arvokasta työympäristöä, iloa ja toivoa - lasten ja nuorten ulkoilu ja leikit metsässä osoittavat luontosuhteen säilymisen tärkeyttä. Mielenkiintoista luontoympäristöä, jonka tarinoita ja eläimiä on hauska tarkkailla.


Philippe Rua

Philippe Rua
1153
Pajamäki

Minulle on tärkeää, että kodin lähellä on metsää, jossa voin hengähtää töiden jälkeen päivittäin.


Tarja Niemi

Tarja Niemi
1146
Kalasatama

Vapautta nauttia luonnon äänistä ja sen kauneudesta nauttiminen.


Ursula Lähteenkorva-Nakai

Ursula Lähteenkorva-Nakai
1144
Aurinkolahti, Vuosaari

Helsingin kaupunkiluonto on elintärkeä asukkaille pörriäiskedoista metsiin ja merenrantoihin saarineen. Sitä ei tulisi tuhota enää.